Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
07-12-2017

DYREKTOR ZESPOŁU SZKÓŁ NR 1 OGŁASZA NABÓR NA STANOWISKO STARSZEGO REFERENTA DS. ADMINISTRACYJNO-GOSPODARCZYCH

Stan postępowania: Zamknięty

dodano: 07-12-2017

Treść oferty

Dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 im. prof. R. A. Cebertowicza w Głownie ogłasza nabór na stanowisko starszego referenta ds. administracyjno-gospodarczych w wymiarze 1/1 etatu w celu zatrudnienia w Zespole Szkół Nr 1 im. prof. R. A. Cebertowicza w Głownie, ul. Kopernika 24/26

Wymagania niezbędne:

wykształcenie wyższe z zakresu kierunków ekonomicznych, zarządzania, administracji lub wykształcenie

średnie z co najmniej 2 letnim stażem pracy;

biegła obsługa komputera (pakiet Office);

znajomość przepisów z zakresu ustaw: Kodeksu pracy, o pracownikach samorządowych, o systemie oświaty,

Karty Nauczyciela, o systemie ubezpieczeń społecznych oraz przepisów wykonawczych do tych ustaw;

posiadanie obywatelstwa polskiego;

stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na stanowisku starszego referenta;

posiadanie pełnej zdolności do czynności prawnych oraz korzystanie z praw publicznych;

nieskazanie prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub

umyślne przestępstwo skarbowe;

nieposzlakowana opinia.

Wymagania dodatkowe:

doświadczenie na podobnym stanowisku;

znajomość obsługi programów: kadrowo-płacowych, Płatnik;

umiejętność samodzielnego i logicznego myślenia;

umiejętność pracy w zespole;

komunikatywność, sumienność, odpowiedzialność, dokładność.

Informacja o wskaźniku zatrudnienia osób niepełnosprawnych

1. W miesiącu listopadzie 2017r. wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w Szkole , w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych wynosił poniżej 6%.

Zakres obowiązków wykonywanych na stanowisku:

1. Prowadzenie teczek akt osobowych pracowników placówki;

2. Sporządzanie dokumentacji kadrowej, tj. umów o pracę, wypowiedzeń, świadectw pracy, angaży, przeszeregowań oraz innych dokumentów kadrowych od momentu nawiązania stosunku pracy aż do jego rozwiązania;

3. Ewidencjonowanie obecności i nieobecności pracowników (urlopy wypoczynkowe, bezpłatne, zdrowotne i inne nieobecności wynikające z przepisów prawa) oraz czuwanie nad prawidłową ich realizacją;

4. Sporządzanie i prowadzenie wykazu wydanych aktów nadania stopnia awansu zawodowego nauczycieli oraz sporządzanie stosownych zaświadczeń;

5. Organizowanie pracowniczych badań lekarskich oraz czuwanie nad terminami ich przeprowadzania;

6. Naliczanie wynagrodzeń, nagród jubileuszowych, ekwiwalentów pieniężnych za niewykorzystany urlop wypoczynkowy oraz sporządzanie list płac w programie Vulcan Płace Optivum;

7. Prowadzenie kart wynagrodzeń;

8. Rozliczanie zwolnień lekarskich pracowników;

9. Przygotowywanie dokumentacji emerytalno-rentowej;

10. Wystawianie zaświadczeń ZUS Rp-7 i innych dla potrzeb ZUS;

11. Wystawianie pracownikom zaświadczeń o zatrudnieniu i wynagrodzeniu;

12. Prowadzenie i przekazywanie dokumentacji ZUS za pomocą programu Płatnik, tj. dokumenty zgłoszeniowe, dokumenty rozliczeniowe, sporządzanie i wydawanie raportów RMUA;

13. Prowadzenie dokumentacji PFRON i przekazywanie jej za pomocą programu e-PFRON OffLine;

14. Opracowywanie danych i sporządzanie sprawozdań GUS oraz innych z zakresu kadrowo-płacowego;

15. Prowadzenie bazy danych oświatowych w systemie SIO;

16. Prowadzenie i przekazywanie dokumentacji w zakresie korzystania ze środowiska;

17. Sporządzanie przelewów bankowych, tj. potrąceń od wynagrodzeń, ZUS, PFRON, z tytułu korzystania ze środowiska;

18. Prowadzenie ksiąg inwentarzowych budynku szkoły;

19. Zamawianie i wydawanie druków świadectw szkolnych oraz dzienników lekcyjnych;

20. Współpraca z księgowością i sekretariatem szkoły w zakresie kadrowo-płacowym i organizacji pracy sekretariatu;

21. Bezpośrednie nadzorowanie zadań i czynności wykonywanych przez pracowników obsługi.

Wymagane dokumenty:

życiorys i list motywacyjny;

kopie świadectw pracy lub innych dokumentów potwierdzających wymagany staż i doświadczenie;

kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie;

kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie i uprawnienia;

kopie dokumentów potwierdzających posiadanie innych umiejętności;

oświadczenie kandydata o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych oraz o korzystaniu z pełni praw publicznych oraz, że nie toczy się wobec niego postępowanie karne;

oświadczenie kandydata o nieskazaniu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe ;

oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych zawartych w dokumentach składanych w związku z naborem zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002r. Nr 101, poz. 926 ze zm.).

Inne informacje:

Dokumenty zawarte w zamkniętej kopercie z podanym imieniem, nazwiskiem i adresem zwrotnym kandydata oraz dopiskiem: „Nabór na stanowisko starszego referenta ds. administracyjno-gospodarczych w Zespole Szkół Nr 1 w Głownie” należy przesłać na adres: Zespół Szkół Nr 1 im. prof. R. A. Cebertowicz, 95-015 Głowno, ul. Kopernika 24/26 lub składać osobiście w sekretariacie szkoły w terminie do dnia 18 grudnia 2017r. do godz. 14.00.

Oferty, które wpłyną po ww. terminie nie będą rozpatrywane.

Otwarcie ofert nastąpi w Zespole Szkół Nr 1 im. prof. R. A. Cebertowicza w Głownie w dniu 18 grudnia 2017r. o godz. 15.00.

Osoby spełniające wymagania formalne określone w ogłoszeniu o naborze zostaną poinformowane indywidualnie o terminie rozmowy kwalifikacyjnej.

Kandydat wybrany w naborze do zatrudnienia będzie zobowiązany przedłożyć w kadrach szkoły, najpóźniej w dniu zawarcia umowy o pracę, oryginał zaświadczenia zawierającego informację o niebyciu skazanym prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe, uzyskanego na koszt kandydata z Krajowego Rejestru Karnego.

Ogłoszenie o naborze oraz informacja o wyniku naboru podlega umieszczeniu na stronie internetowej szkoły www.cebertowicz.com.pl w zakładce BIP i na tablicy informacyjnej w Zespole Szkół Nr 1 im. prof. R. A. Cebertowicza w Głownie.

Dokumenty nieodebrane po upływie 1 miesiąca od dnia rozstrzygnięcia naboru zostaną protokolarnie zniszczone.

Podmiot udostępniający informację:
Zespół Szkół nr 1 w Głownie
odpowiada: Elżbieta Kołodziej
data: 04-01-2018
wytworzył: Sławomir Stopczyński
data: 04-01-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

• 27-12-2017 - Edycja
  • 07-12-2017 - Utworzenie treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 23